Om SGDK

SGDK (Svenska Grand Danoisklubben) är en förening för alla svenska Grand Danois älskare. Klubben är medlem i SKK – Svenska Kennelklubben. I fjol fyllde SGDK 50-årsjubileet. Föreningens mål är att utbilda hundägarna – tillika klubbens medlemmar – i allt som kan vara viktig för en Grand Danois ägare.

Grand Danois

Klubben ger ut sin egen tidning – GD Nytt – som varje klubbmedlem får hemskickat i sin brevlåda. Tidningen ges ut en gång per kvartal. Alla som är med i SGDK kan lätt få lite utrymme på tidningens sidor till en rimlig pris. För en femhundring får man inte mindre än en halvsida. Vill du göra din Grand Danois till en stjärna eller helt enkelt vill hitta en rimlig partner åt din hund, är det ett perfekt ställe att publicera din annons på.

Som Grand Danois ägare kan du ställa upp i diverse tävlingar. Årets Grand Danois 2014 koras av klubben. Det är klubbens motsvarighet till Miss Universum. I år var det hela 68 hundar som ställde upp i tävlingen. Vann gjorde hunden med namnet Diplomatic’s Ina Scott.

Klubben anordnar även en del olika aktiviteter och träffar där både Grand Danois-hundar och deras ägare hittar nya vänner och lär sig något nytt. Klubbmedlemmar tävlar i olika hundsporter såsom rallylydnad och agility. En av klubbens största stjärnor är hunden Edmundo Caruso som är SM-mästare i viltspår.