Barn och husdjur

I en barnfamilj kommer barnen alltid att efterfråga ett husdjur. Det är oundvikligt. Om ni själv anser att huset känns tomt utan djur får ni vägar för- och nackdelar till de olika alternativen.

Katt

Fördel: katten är relativt självständig då den kan gå ut och in själv med en kattlucka. Gillar ofta att gosa och katter skadar ytterst sällan barn.

Nackdel: katten kanske inte gillar barnen och undviker dem, katten kan också spendera hela dagarna borta. Väldigt svåra att träna.

Hund

Fördel: älskar ofta barn, fina sällskapsdjur som lär barnen ansvar och som går att träna. Alla i familjen kommer ut mer i friska luften.

Nackdel: stora hundar kan välta små barn och hunden kräver mycket tid av hela familjen för att må bra. Klara inte av att vara själv och fel eller lite träning kan leda till stora bekymmer.

Fisk

Fördel: vackra att titta på, lätta att sköta och passar även familjer med allergier. Lätt för även småbarn att lära sig ta hand om dem.

Nackdel: de går inte att gosa med och risken finns att barnen tröttnar på dem. Det går heller inte att ta med sig dem på semester så du behöver ha någon som tar hand om dem när ni är borta.