Hålla efter hunden

Att ha hund innebär många glädjeämnen och man får en trogen följeslagare i alla lägen, trots dessa glädjeämnen så finns det stunder då man kanske inte är lika glad att man köpte en långhårig sak som drar in det ena efter det andra efter blöta promenader. Det blir en hel del att hålla efter när man har skaffat hund.

Alla årstider har sin stunder och för hunden så är det två gånger per år då är det dags för att pälsen ska förändras hos våra fyrbenta vänner hunden. Vinterpäls ska bli sommarpäls och tvärtom, vissa lossar mer päls än andra och det kräver att man sköter om sin hund. Det blir mycket ändå att dammsuga och hålla efter när man har hund. Förvisso kan man leja bort detta med städning så minskar bördan något men det kommer ändå att finnas jobb att hålla efter hunden.

Ta för vana att vid promenaderna ta med dig en borste och borsta igenom hunden vid passande tillfälle under promenaden för att få bort underull och annan päls som lossnar allteftersom det ska skiftas päls. På så sätt så minimerar du pälslossning inomhus även om det aldrig går att få bort helt. Har du groventré till din bostad så kan du lösa mycket genom att ta det värsta där innan ni kommer in i huset, se till att det finns duschmöjligheter så kan du även spola av och tvätta din hund innan ingång i en bostad.

Dock är det så att har man hund så får man räkna med att det finns hundhår i huset, det går att minimera något men det går aldrig att ha ett hus med hund kliniskt rent.