Utrustning till din jakthund

Jakt är en aktivitet vi människor sysslat med sedan urminnes tider, och länge har vi haft hjälp av våra trogna hundar. Hundar har selektivt avlats fram under tusentals år, och det är nu lätt att hitta ett utbud av raser för varje syfte. Precis som det finns olika typer av jakt, finns det även olika typer av jakthundar.

Jaktmetoden bestämmer utrustningen

Det finns inte bara många jakthundsraser, utan även många typer av vilt. Innan du köper utrustning är det viktigt att du tänker på vad du är ute efter. Vill du hålla hunden trygg från rovdjur, att den syns väl i mörkret, eller kunna veta var den är? Typen av vilt du jagar och hundrasen du har spelar stor roll. Fråga dig själv vad du vill åstadkomma, och vad hundens jobb är under jakten.

Vad finns det för utrustning?

Om du listat ut vad du är ute efter är det dags att titta på vad som finns. Om du jagar varg eller andra rovdjur kan det vara bra att köpa säkerhetsväst eller halsband med piggar som skyddar hunden. Kanske har du en hund som jobbar självständigt, och då kan en GPS-sändare vara toppen. Saker som spårsele och långlina är bra val för den spårande hunden. Nu när du vet vad du behöver, beställ på nätet idag!