Att driva en egen hästgård

Att driva en egen hästgård är inte ett lätt jobb, men det är ändå det underbaraste som finns. Att ha hästarna ända intill huset är väldigt skönt och mysigt, samtidigt som det gör det enklare att sköta stallsysslorna. Det är ett stort ansvar att ha häst med allt från skötsel till uppstallning. Om du bor på hästgård är det enkelt att mata och släppa ut hästarna på morgonen eftersom du har dem hemma, detsamma gäller när hästarna ska in igen på kvällen och få mat ännu en gång. Men det kräver mycket tid och jobb om du ska ta hand om det själv.

hästar på gård

Gör inköpen på nätet

Det krävs mycket utrustning på en hästgård, oavsett om du bara har dina egna hästar eller om du även hyr ut stallplatser till personer med egen häst. Du kan enkelt och smidigt skaffa det som finns behov av på nätet, vilket ger dig större urval än du kanske har i din närmsta butik. När du hyr ut stallplatser till andra kan du antingen hyra ut dem med kallhyra eller varmhyra beroende på hur mycket ansvar du vill ta. Kallhyra innebär att hyresgästen själv sköter foderinköp, utsläpp och dylikt medan det ingår i en stallplats med varmhyra. Det är helt upp till dig vad du orkar.

Välj bra hyresgäster

Det finns en del saker att tänka på när du ska hyra ut stallplats till andra hästägare och Ridsport tar upp en del av dem. Det är till exempel viktigt att vara noggrann med vem du hyr ut till samt att du är tydlig med vilka regler som gäller. Ett hyreskontrakt med avtalsvillkor är viktigt. Det gäller också att ha samma grundsyn när det gäller hästhållning för att undvika konflikter i stallet. Det ska vara bekvämt att vistas i stallet och ta hand om din häst. Försök också välja hästar som går bra ihop med de som redan finns i stallet.