Transportera och skydda hunden

Vi vill göra det så säker och bekvämt som det bara går för våra hundar och är man ute på resa så kan det vara gott att veta att hunden har det både skönt och säkert. Oavsett om man åker egen bil eller andra transportmedel så ska vi se till att hunden åker säkert.

Att transportera hund i en bil kräver att man transporterar dess på ett säkert sätt. Vi vill att våra fyrbenta vänner kommer fram lika säkert som vi männiksor gör. En transportbur eller ett galler i en kombibil gör det enklare och säkrare att transportera hunden i en bil. Vi männiksor sitter i säkerhetsbälte och att ha en hund lös på ett säte är livsfarligt om en olycka skulle ske.

Något som kan vara skönt för hunden om man är ute på resa är att veta vilken plats som är dennes, en hopfällbar Canvasbur kan vara gott att ha med sig som hunden får som sin plats. Fördelen är att den tar inte så stor plats i packningen då den enkelt kan fällas upp när man stannat vid camping eller liknande.

Har man dessutom med sig en filt eller liknande som man kan lägga in i buren och hunden känner igen så kommer den att känna att den är som hemma. Fördelen med en hund är att de kan vara rätt anpassningsbara till en ny miljö. Det kan vara bra att testa buren hemma innan ni åker, låt hunden sova någon eller några nätter i den så den känner att den blir deras plats.

Om hunden känner sig obekväm i sin nya miljö så försök att träna den att det inte är så farligt som den tror att det är. Ta det i steg för steg och lägg in någon godbit i buren som lockar in den. Låt det ta den tid som hunden behöver för att känna sig bekväm i sin nya situation.